Филми с Джеки Чан и Джет Ли


 

The tuxedo

изтегли българско заглавие: Смокинг резюме:

Зрелищен екшън с много смях и бойни сцени, в стил Джеки Чан. Джаки е шофоьор, който по стечение на обстоятелствата облича високотехнологичен и секретен смокинг и екшънът започва.

Who am I

изтегли българско заглавие: Кой съм аз резюме:

Един от по-старите филми на Джеки, но това не означава, че отстъпва по нещо на новите хитове. Напротив, пригответе се за динамичен екшън и много, много смях в търсенето на самоличността на един войник от специалните части.

Gorgeous

изтегли българско заглавие: Супер резюме:

Страхотен екшън, който блести най-вече с професионално режисираните бойни сцени.

Rush hour

изтегли българско заглавие: Час пик резюме:

Единадесетгодишната дъщеря на китайския посланик на Китай в САЩ е отвлечена. Детектив-инспекторът от Кралската полиция в Хонг Конг Лий се заема с разследването на случая и заминава за Лос Анжелис. Федералното бюро за разследване пък изпраща по петите му агента Джеймс Картър, тъй като се опасява от международен скандал, ако Лий пострада по време на разследването. Но двете ченгета не могат да се понасят, камо ли да свършат някаква работа…

Rush hour 2

изтегли българско заглавие: Час пик 2 резюме:

Джаки Чан отново играе инспектор Лий от Кралската хонконгска полиция, който се връща в Китай заедно със своя американски колега – детектив Джеймс Картър (Крис Тъкър). Двамата възнамеряват малко да си починат, но тутакси са въвлечени в разследването на убийството на двама американски митнически агенти, попаднали по следите на заговор за фалшифициране на стодоларови банкноти, в който е въвлечен и Рики Тан (Джон Лоун) – един от най-могъщите гангстери от Триадата и стар враг на Лий.

Rush hour 3

изтегли българско заглавие: Час пик 3 резюме:

В сърцето на Париж лежи смъртоносна тайна. На другия край на света, в Лос Анжелис, посланик Хан е на път да я разкрие. Той разполага с ново доказателство относно дейността на Триадите – най-мощната и прочута престъпна китайска организация в целия свят. Посланикът е открил самоличността на Шай Шен, част от широкомащабния пръстен от престъпници, и смята да я разкрие на Световния криминален съд.

The medallion

изтегли българско заглавие: Медальонът резюме:

Джеки Чан е в ролята на хонгконгския детектив Еди Янг, който работи заедно с красивата агентка на Интерпол, Никол (Клеър Форлани) и несръчния агент Уотсън (Лий Еванс), за да спаси момче от ноктите на злодея Змиеглавия (Джулиън Сандс). Но се случва фатална злополука и Еди загива. Благодарение на тайнствената сила на Медальона е върнат обранто към живот и вече притежава свръхестествени умения! С новата си сила Еди трябва да спре плановете за световно господство на Змиеглавия.

The one

изтегли българско заглавие: Единственият резюме:

Представете си, че има паралелни вселени. Представете си, че някой е избягал от едната и се скита по улиците на града ви. Представете си, че той е дошъл да ви унщожи. Представете си, че той изглежда точно като вас.
Зареден с екплозивно действие и потресаващи ефекти, „Единственият“ надминава и най-дивите ни представи!

Romeo must die

изтегли българско заглавие: Ромео трябва да умре резюме:

Две американски банди – азиатска и афро-американска, се конкурират за контрола над пристанището в Окланд. Но когато синът на един от азиатските босове – По, пада жертва, ганстерската война става по-опасна и от най-бруталните очаквания за всяка от бандите. Новината за убийството на По достига до брат му Хан, намиращ се в момента в хонгконски затвор. Въпрос на време е Хан да се озове на американския бряг. Влязъл в конфликт със семейството си и заради намерението си да разкрие истината, Хан се заплита по-надълбоко в мистерията около смъртта на брат му.

Fearless

изтегли българско заглавие: Безстрашен резюме:

Вдъхновена от истинска история, тази екшън-драма се развива в края на 19-ти век, когато Китай е завладян от хаос и заплаха от чуждо нападение. Този биографичен филм разказва за живота на легендата на китайските бойни изкуства Хуо Йуанджиа /Джет Ли/, основател и духовно гуру на Спортната Федерация Джин Уу, той става най-известният боец в цял Китай. Хуо е изправен пред изключителна лична трагедия, но в крайна сметка си пробива път и влиза в историята, доказвайки се завинаги на ключов турнир за честта на страната и истинския дух на бойните изкуства.

The fobidden kingdom

изтегли българско заглавие: Забраненото кралство резюме:

Филмът разказва за американския тинейджър Джейсън, който е обсебен от филмите за кунг-фу и историята на Китай. Един ден той попада на оръжието на митичния воин Кралят на маймуните, което има необикновени възможности и в един момент Джейсън се озовава в древен Китай. Там той се среща с истински майстори на бойните изкуства, но причината да се върне векове назад във времето, е да спаси живота на Краля на маймуните.

The karate kid

изтегли българско заглавие: Карате кид резюме:

Дванадесетгодишния Дре можеше да е най-популярното хлапе в Детройт, но последното назначение на майка му ги мести в Пекин. Дре веднага си пада по неговата съученичка Мей, но културните разлики създават пречки и врагове на Дре по пътя към това приятелство. Тогава той среща отговорника по поддръжката на блока, в който живее. А дали той е само работник…?