Садашиге Като

Садашиге Като

(1943)

Сенсей Садашиге Като е роден на 22 юли 1943г. в Кочи, Япония. Той кандидаства и съответно е приет в небезизвестния университет Такушоку, където тренира под ръководството на майстор Каназава, Цуяма и Уруи. Влиянието на сенсей Каназава, обаче е много силно и Като сенсей спечелва място в инструкторския курс на JKA, където тренира и под ръководството на Накаяма сенсей.

След завършването на курса Като шихан заминава за Германия, за да преподава и разпроостранявя принципите на Карате До в Европа. През 1966г. се устанавоява в Англия, където живее и до днес.

Днес той е главен инструктор на Internatinal Japan Karate Association – IJKA, като такъв той пътува често по целия свят да провежда семинари. Той единствения майстор на такова виско ниво, ІX дан, който посещава България в последно време.

Садашиге Като - Шотокан Карате ДоСадашиге Като - Шотокан Карате ДоСадашиге Като - Шотокан Карате ДоСадашиге Като - Шотокан Карате ДоСадашиге Като - Шотокан Карате ДоСадашиге Като - Шотокан Карате ДоСадашиге Като - Шотокан Карате ДоСадашиге Като - Шотокан Карате До