Хироказу Каназава

Хироказу Каназава

(1931)

Майстор Хироказу Каназава е роден в префектура Ивате, през 1931г. Той започнал да практикува Карате До на 18 годишна възраст, след като преди това е тренирал Джудо, но харесал повече Карате, тъй като не трябвало да използва размерите си като предимство. Той е един практикувал под ръководството на Масатоши Накаяма, а също е получвал наставления и лично от Гичин Фунакоши. След приемането му в университета „Такушоку” той защитил първи дан и продължил да се развива, включително завършвайки и прочутия инструкторски курс на JKA. Тогава той бил изпратен в Хавай,а в последствие и в Англия и Германия, за да преподава и разпространява Карате До по света.
През 1977 той основал собствена организация – SKIF – Shotokan Karate International Federation и към днешна дата продължава да е главен инструктор на организацията си. Днес той е един от малцината живи майстори, който притежават X дан в Шотокан, наред с Теруюки Оказаки. Неговата организация днес включва повече от 2 милиона души в повече от 100 страни по целия свят. Да се каже, че той просто има огромно влияние в света на Карате До, би било просто омаловажаване.
Освен невероятната му техника в Карате До, майстор Каназава също така e достигнал и до висока степен в Тай Чи. Според Каназава Карате ДО – силно и мощно се балансира чудесно от Тай Чи, за което са характерни плавните и спокойно движения.
Ако търсите истински майстор по бойни изкуства, тогава Каназава сенсей е перфектния пример за мъж, който е отдал живота си на търсенето на съвършенство на характера и личностно развитие.
Днес Каназава сенсей ръководи SKIF,  заедно със сина си и Манубу Мураками, като негови асистенти.

Хироказу Каназава - Шотокан Карате ДоХироказу Каназава - Шотокан Карате ДоХироказу Каназава - Шотокан Карате ДоХироказу Каназава - Шотокан Карате ДоХироказу Каназава - Шотокан Карате ДоХироказу Каназава - Шотокан Карате ДоХироказу Каназава - Шотокан Карате ДоХироказу Каназава - Шотокан Карате ДоХироказу Каназава - Шотокан Карате До